• Fazli Maloku: Dhjetëvjetori i Pavarësisë së Kosovës

  Fatime Hetemi lindi më 18 dhjetor 1977 në fshatin Bistricë të Shalës së Bajgorës. Rrjedh nga një familje me tradita atdhetare e kombëtare. Natyra mahnitëse e vendlindjes së Fatimes, i kishte dhuruar shëndet të mirë e mbi të gjitha hjeshi hyjnore. Në këtë frymë atdhetare ...
 • Luan Dibrani: Rita Ora mos na u hidhëro

  Shqiptarja me famë botërore është kthyer në vendin e saj të lindjes për të përforcuar identitetin e saj dhe te Kosovës  para mijëra njerëzve që ishin mbledhur në sheshin “Skënderbeu”  për pavarësinë e Kosovës .Ajo nuk u kursye asnjëherë para  mediumeve botërore ...
 • Vahit Nasufi: Intervistë ekskluzive me rapsodin Ahmet Spahiu

  Kur flasim për artin kërçovar, duhet ta kemi para sysh se bëhet fjalë për një fushë të gjërë artistike, e cila është shumë e pasur me këngë valle dhe humor, por, jo vetëm. Ky art përveç tjerash identifikohet edhe me këngët...
 • Kadri Tarelli: Urime Kosovë

  Shqiptarë kudo jeni, mbushni gotat plot e plot!10-vjetorë, Kosov’ shqiptare, po festojmë sot.Që nga yjet, lart nga qielli, Rugova na përshëndet:Mëvetësinë, Kosov’ dardane, ta gëzosh për mot e jet! Sy pafjetur Adem Jashari, nga Drenica po na flet.Sot me ju jam edhe unë, bashkë, tash e 10 vjet...
 • Ajshe Leka: Bukuria vjen nga mënyra e të ushqyerit

  Shëndeti është gjendja e natyrshme e trupit nëpërmjet të cilit mundësohet ekzistenca e jetës vitale. Ushqimi i shëndetshëm dhe i balancuar mund të na bëjë fizikisht më të bukur, duke rritur qëndrueshmërinë dhe shkëlqimin e lëkurës së fytyrës dhe indeve në ...
 • Tuna Prekpalaj: Gaspër Gjini - prifti i paharrueshëm

  Don Gaspër Gjini (lindi në Ferizaj, Kosovë me 24 shtator 1930 -  † 7 mars 1985) me të cilin unë kam pasë fat rregullisht me ndejt me te dhe me bisedue shpesh mbi gjanat e thjeshta – si, për shembull, mbi ...
 • Beqir Sina: Kosova zë vend nderi në festën e SHBA

  Ambasadorja Nikki Haley fton 64+1 (Kosova)vende që nuk e kundërshtuan njohjen e Jerusalemit si kryeqytet i Izraelit nga Presidenti i SHBA Donald Trump. Një ftesë zyrtare, kjo, kur për herë të parë mbas 27 vjetëve të ri-vendosjes së ...
 • Fritz Radovani: Melbourne me Roger Federer

  28 JANAR 2018: Edhe pse temperatura në qytetin Melbourne ishte mbi 38 gradë celcius, rrugët e bukura ishin të mbushuna me tifozat e tenisit...Zhvillohej një finale e pritshme, per të cilen Australia asht e njohun.Ajo si gjithnjë hapë Kampionatin Botnor të Çmimit të Madh të ...